Over Mij


Muziek speelt van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven. Het klinkt als een cliché maar als kind wist ik één ding heel zeker: ik wilde muzikant worden! Ik heb aan het conservatorium in Utrecht gestudeerd waar ik saxofoonles had van Jazz legende Piet Noordijk, Toon Roos en Marc Scholten (Metropole Orkest). Als bijvak heb ik klarinet en fluit gestudeerd. Als uitvoerend musicus heb ik mijn Bachelor en Master behaald.

Lesgeven

Naast mijn werk als uitvoerend musicus heb ik altijd met veel plezier lesgegeven. Al tijdens mijn studie aan het conservatorium had ik mijn eerste leerlingen en eenmaal afgestudeerd gaf ik een aantal jaren les aan twee muziekscholen. Tegenwoordig heb ik mijn eigen lespraktijk. Ik haal er veel voldoening uit om mijn muzikale kennis én bevlogenheid door te geven. Ik help leerlingen te ontdekken wat de beste aanpak is om te leren leren zodat zij uiteindelijk zelfstandig kunnen verder groeien. De tools die ik daarvoor aanreik hebben niet alleen betrekking op saxofoon spelen maar ook daarbuiten.

Musicals

Tijdens mijn studie aan het conservatorium speelde ik mijn eerste musical bij Joop van den Ende. In theatervoorstellingen is het heel gebruikelijk dat de saxofoonpartij gecombineerd wordt met klarinet en dwarsfluit, dit wordt ook wel 'dubbelen' genoemd. Op Broadway noemen zo'n gecombineerde partij 'reeds'. Dit dubbelen vind ik erg leuk om te doen en is de reden dat ik me naast saxofoon ook heb toegelegd op klarinet en fluit. Ik heb de afgelopen jaren als 'dubbelaar' in veel professionele musicals mogen spelen zoals: Tina, Hello Dolly, On Your Feet, Kinky Boots, Jersey Boys, Sister Act, Miss Saigon, Saturday Night Fever, Crazy For You, Heerlijk Duurt Het Langst, Chicago, Dirty Dancing, Jesus Christ Superstar, Petticoat, Evita, Sunset Boulevard, Circus Boemtata, A Chorus Line, De Jantjes, The Full Monty, Nonsens, The Wiz, Bubbling Brown Sugar, Musicals in Concert II, Ciske de Rat en vele andere.Bands

Op 15 jarige leeftijd speelde ik in mijn eerste popbandje. Dat is eigenlijk nooit meer overgegaan want tot op de dag van vandaag ben ik altijd in bands blijven spelen. Soms vast maar ook regelmatig als invaller. Zo kun je mij regelmatig tegenkomen in de Brooklyn Nights Dinner Show in Aalsmeer, The Brad Pack, Stoot, Bigband the Convocation en Session. Verder speelde ik de afgelopen jaren als remplaçant bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.